Leeskring Eijsden Leeskring Eijsden
Leeskring Eijsden

We proberen weer voorzichtig in een normaal patroon te komen. ‘De Stem’ van Jessica Durlacher is de roman die voor september op het programma staat. De precieze datum bepalen we in onderling overleg, evenals de titels die we lezen. De bijeenkomst is overdag in het kerkelijk centrum in Eijsden. Informatie: Ruud Foppen, mail ruudfoppen@xs4all.nl
 
 
VASALIS, haar leven en haar werk VASALIS, haar leven en haar werk
Workshop

VASALIS, haar leven en haar werk

Is het vandaag of gistren, vraagt mijn moeder,
bladstil, gewichtloos drijvend op haar witte bed.
Altijd vandaag, zeg ik. Ze glimlacht vaag
en zegt: zijn we in Roden of Den Haag?
(Uit: De oude kustlijn, Amsterdam 2002)

Ieder jaar op de laatste donderdag van januari staat de poëzie een dag lang in het zonnetje. Vandaar deze avond!
De poëziebundels van M. Vasalis, het dichterspseudoniem van Margaretha Leenmans, werden keer op keer herdrukt, maar na 1954 verscheen er nauwelijks nog  werk van haar. Een enkele keer stuurde ze  een gedicht naar een tijdschrift en dat werd dan ook prompt opgenomen. Tot, na haar dood in 1998, nog één bundel het licht zag. Haar poëzie is voor velen herkenbaar, maar wie was zij nu eigenlijk? Haar hele leven heeft ze zich willen onttrekken aan zichtbaarheid en pas  in de biografie van Maaike Meijer krijgt M. Vasalis gestalte voor haar lezerspubliek.
In deze workshop zullen we aandacht besteden aan het leven en aan het werk van M. Vasalis. Samen zullen we een aantal gedichten van haar nader bekijken.
Wanneer :  donderdag 28 januari 2021
Waar: Kloosterkerk – Oosterweg 3 – Valkenburg
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Kosten :   vrijwillige bijdrage
Aanmelden: E. nellekedekruik@gmail.com
 
 
Krantenleesgroep Krantenleesgroep
Krantenleesgroep 
Kloosterkerk Valkenburg – iedere eerste donderdag van de maand

Donderdag 1 oktober – 5 november – 3 december   
Tijd: 10.30 – 12.45 uur
In het gewone leven lezen we heel wat af. Kranten, tijd- schriften, kerknieuws, weekbladen. Boeken. Alle deelnemers nemen een stukje mee waar ze een vraag over hebben die ze aan de anderen willen voorleggen.  We gaan met elkaar in gesprek.                                                                                         
Opgeven bij André van Dijk
vandijkandre@hotmail.com
 
 
De Huiskamer De Huiskamer
De Huiskamer in Valkenburg – Kloosterkerk – is er alle donderdagmiddagen van 14.00 – 16.00 uur

De Huiskamer is een gezamenlijk initiatief van de Protestantse Gemeente Maas-Heuvelland, Gemeente Valkenburg en de wijkverpleegkundigen van Envida. Het initiatief komt voort uit signalen vanuit de wijken dat er behoefte is aan een ontmoetingsplek voor inwoners. Een plek waar je terecht kunt voor een kop koffie, een praatje of voor deelnamen aan allerlei sociale leuke en leerzame activiteiten. Iedereen is van harte welkom!
Voor meer informatie en aanmelden Lies Oost ✆ 043 - 364 7242 en  liesgretha@live.nl of wijkverpleegkundige Maike Chermin maikechermin@envida.nl

Voor alle buurtbewoners en andere belangstellenden
Wanneer iedere donderdagmiddag van 14.30 – 16.00 uur.  Waar Kloosterkerk - Oosterweg 1 - Valkenburg (naast de bowlingbaan)
Kosten € 2,00 (inclusief consumpties)