Activiteiten Activiteiten

Kloosterkoffie  
vrijdag 19 mei
Ontmoeting en een goed gesprek zijn de ingrediënten voor de oecumenische middagkring ‘Kloosterkoffie’ in de Kloosterkerk te Valkenburg. Vanaf 14.00 uur staat de koffie en thee klaar. Om 14.30 nemen we een uurtje de tijd voor ons gesprek, zodat we daarna nog een glaasje met elkaar kunnen drinken. Ds. Harrie de Reus beraad zich nog op een onderwerp.
Dit keer dus een verrassing.
Het zijn altijd genoeglijke middagen, waarbij u gerust een kennis van buiten de gemeente kunt uitnodigen. Voor meer informatie en eventueel vragen over vervoer kunt u terecht bij Cora Okhuizen-Zuurveld ( 043 4591766)
 
Taalcafé in de Kloosterkerk
Het Taalcafé dat wij als gemeente samen met het Platform Wereldburgerschap in de Kloosterkerk zijn begonnen, is zeer succesvol gestart. Op de eerste avond kwamen er zo’n veertig nieuwe Nederlanders en een dertigtal vrijwilligers. Veel meer dan we hadden verwacht – het was vol en druk, maar erg gezellig. De keer daarop was het iets rustiger en overzichtelijker. Met een lekker kopje koffie of thee, lekkere eigen baksels, en een speelhoek voor de kinderen, kon daadwerkelijk in groepjes of één-op-één gekeken worden waar behoefte aan was en in gesprek het Nederlands verder worden ontwikkeld. Het bleek eens te meer hoe belangrijk het is om in een ongedwongen sfeer met elkaar te kunnen praten. Niet iedereen bleek een goed Nederlands netwerk te hebben om daar hulp van te krijgen. Ook diegenen die het inburgeringsexamen nog moesten doen of net hadden gedaan bleken vaak wel veel woorden te kennen, maar het moeilijk te vinden die in een gesprek te gebruiken. Afbeeldingen in een boek, of een alledaagse situatie in het verkeer, in de winkel of op school leverde meer dan genoeg stof op om met elkaar in gesprek te komen. Het Taalcafé is eenmaal in de twee weken open, op in de even weken, van 19.00 tot 21.00 uur. Ieder is van harte welkom: zij die met welke achtergrond ook het Nederlands beter onder de knie willen krijgen, en zij die hen daar graag bij willen helpen. Kun je niet elke keer? Geen probleem – loop gerust eens binnen en kijk met wie je kunt helpen.
In de Markant Valkenburg van de maand april staat een leuk artikel over het Taalcafé in de Kloosterkerk.
 

terug