College van Diakenen College van Diakenen

De diaconie gaat ervan uit dat Ieder mens telt. Maar niet iedereen kan zichzelf redden. Daarom steunt de diaconie mensen die niet goed (meer) voor zichzelf kunnen zorgen. Denk aan zieken, armen, ouderen.

Mensen kunnen bij de kerk aankloppen en hulp ontvangen om uit hun situatie te komen. De diaconie biedt hulp waar niemand anders helpt. Zij werkt aan een samenleving waar mensen minder snel uit de boot vallen en streeft naar goede voorzieningen voor mensen met problemen. In de kerk noemen we dit diaconaal werk of kortweg: 'diaconaat'. De mensen die dit werk in de plaatselijke gemeente uitvoeren, worden diakenen genoemd
De kerk steunt zo tal van mensen, wereldwijd én in Nederland, die in kwetsbare omstandigheden leven. Soms met geld, maar vaak ook anders. Diakenen willen bijdragen aan een rechtvaardige, duurzame samenleving, waar ieder mens tot zijn recht komt:

Heeft u ons nodig, de diaconie werkt in de 3 kernen van de protestantse gemeente Maas-Heuvelland, dan kunt u via de contact-pagina de betreffende gegevens vinden.

Wilt u geld geven aan de diaconie? Dan kan dat onder andere met iDEAL via onze webshop.

Collectebonnen Collectebonnen

Wilt u tijdens de collecte in de kerkdienst geen gebruik maken van contant geld? Of wilt u uw collectegiften aftrekken van de belasting? Dan kunt u gebruik maken van collectebonnen.

De bonnen zijn er in waardes van € 2 (oranje), € 1 (blauw) en € 0,50 (wit). Elke collectebon wordt geleverd op een vel van 20 stuks. een setje collectebonnen, van elk een, kost euro 70,--

Collectebonnen kunt u fiscaal aftrekken van de belastingen als een gift. Elk vel heeft een ontvangststrook als bewijs daarvoor.

U kunt deze bonnen via de webshop bestellen.

Aankomende collectes Aankomende collectes

De diaconie van de gemeente ondersteund vele projecten, mede door voor sommige tijdens de dienst te collecteren. U kunt gebruik maken van collectebonnen. Lees hier meer over de collecte van de betreffende week. Zondagen die hier niet genoemd staan, zijn zondagen bestemd voor de eigen diaconie. Vanuit deze gelden worden mensen die op de plaatselijke diaconie een beroep doen geholpen.

11 februari: Diaconie
Onze eigen Diaconie heeft ook een buffer nodig, o.a. voor een kasje lief en leed, wat beheerd wordt door Lies Oost.

18 februari: Stichting Jonathan
Stichting Jonathan is al meer dan 25 jaar een goede-doelenorganisatie in Nederland. Zij richt zich op ondersteuning en instandhouding van kleinschalige projecten. De projecten betreffen vooral kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in Zambia, in de Copperbelt provincie. De stichting verwerft financiele middelen en waar mogelijk dienen wij van advies. Kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking krijgen nog steeds niet de aandacht en zorg die ze nodig hebben. Veel van deze kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking hebben ook epilepsie.

25 februari: Stichting Light for the World
Light fort he World’ gelooft in een samenleving met gelijke kansen voor iedereen op cultureel, sociaal, politiek en economisch terrein. Zij willen bijdragen aan een wereld die recht doet aan mensen met een handicap. Het VN-verdrag inzake de Rechten van Mensen met een handicap is hun leidraad omdat zij behoren tot de meest gemarginaliseerde groepen in ontwikkelingslanden. De stichting richt zich in het bijzonder op mensen met een handicap aan hun ogen, zodat zij weer licht op hun weg kunnen vinden.

4 maart: Voorjaarszending Kerk in Actie: Sterke vrouwen opleiden op Papoea
Overal in West-Papoea zijn vrouwen actief betrokken bij de ontwikkeling van hun land en volk. Dat is hard nodig en zeker niet vanzelfsprekend in een maatschappij waar vrouwen traditioneel voorbestemd zijn tot een leven binnenshuis. Velen van hen zijn nauwelijks opgeleid. Het vormingscentrum P3W brengt daar verandering in. Vrouwen leren lezen en schrijven, volgen Bijbelstudies, krijgen praktijklessen over gezonde voeding of volgen een vakopleiding. Door de cursussen staan vrouwen sterker in hun schoenen. Bovendien nemen ze hun kennis en ervaring mee terug naar hun dorpen. Vaak richten ze daar een vrouwenvereniging op of starten ze lokale cursussen in hun kerk. Zo spelen steeds meer vrouwen een actieve rol in hun lokale gemeenschap, en bouwen zo mee aan kerk en samenleving. En heel belangrijk: zij stimuleren ook hun dochters om naar school te gaan, zodat het werk in de volgende generaties doorgaat.

Tweede collecte: het werk van de gemeente Tweede collecte: het werk van de gemeente

Elke week is er in de kerken van de gemeente Maas-Heuvelland een tweede collecte voor het werk in onze gemeente. Deze collecte ondersteunt ons pastorale en kerkelijke werk. Bijvoorbeeld: het pastorale werk in de kernen, de viering in onze kerken, vorming en toerusting, en natuurlijk ook: onderhoud en gebruik van onze kerken en gemeenschapsgebouwen. Met deze collecte maakt u mogelijk dat wij leven en werken als gemeente van Jezus Christus.