Kerkdiensten Kerkdiensten

BELANGRIJK
Met ingang van september 2016 is het parkeren in Valkenburg gewijzigd. Op zondagmorgen is het nog maar grastis parkeren tot 11.00 uur. Daarna moet er betaald worden (€ 1.90 per uur).
Betalen kan vooraf, tijd gaat automatisch in vanaf 11.00 uur.
Jammer maar helaas. Hopelijk geen belemmering om oze kerk te bezoeken.

Zondag 3 december, Eerste zondag van de Advent,
Heilig Avondmaal Zolang de mensheid bestaat, zo lang bestaat er ook een land. Niet alleen het land waar je in leeft, maar ook de wereld waarin je zou willen wonen. Hoe ziet dat er uit? Je hoeft niet eens zo lang na te denken om het te zien, dat land. Het licht open en bloot in de wereldliteratuur, in de wijsbegeerte, in de sociologie, in politieke programma’s, de kerken op zondagmorgen, jouw heimelijke dromen. Toch is geloven – dat het land bestaat en dat het kàn – geen voor de hand liggende zaak. Advent neemt ons mee in die verwachting. We lezen uit Numeri 13 en vieren samen rondom de tafel van brood en wijn, voorsmaak van een nieuwe wereld.
Ds. Harrie de Reus

Zondag 10 december, Tweede zondag van de Advent
Geen dienst in de Kloosterkerk. Dienst in de Toeristenkerk te Gulpen, voorganger ds. Harrie de Reus.
Voor info, zie de rubriek Vaals-Gulpen.

Zondag 17 december, Derde zondag van de Advent
Lezen Matteüs 11: 2 – 10 Het thema van de lezingen is Advent. De bode die komt en de weg wijst. Woestijnfiguren zijn het, die in het barre land waar een mens verdwaalt herkenningspunten hebben en weten wat de vreemdeling niet weet. Echt een adventsthema. Wij kunnen op de klok kijken en op de kalender, maar wie durft te zeggen dat hij of zij de weg weet. Wie kent de tijd? Johannes, Jezus? Een profeet, een koning? Je zult het horen, het is de bode van God zelf, die voorgaat en verrast.
Ds. Joen Drost

Zondag 24 december, Vierde zondag van de Advent
Geen dienst in de Kloosterkerk. Dienst in de Toeristenkerk te Gulpen, voorganger ds. Marianne Kneteman.
oor info, zie de rubriek Vaals-Gulpen.

Zondag 24 december,
Kerstnacht, aanvang 22.00 uur Kerstnachtdienst in de gemeentegrot aan de Cauberg in Valkenburg.
In Valkenburg hebben we de gelegenheid om ons comfortabele kerkgebouw even te verlaten en in de gemeentegrot een dienst te hebben. Het is vlakbij de drukte van de kerstmarkt – die dan voorbij is. We verwachten veel gasten uit ons hele land. We ontsteken licht in het duister en we horen het verhaal van het kind dat geboren wordt in een donkere nacht. Ook in een grot, ook op reis om te komen in de stad waar zijn voorvaderen vandaan komen. Wat weet zo’n klein kind daarvan? Niets, maar dat geeft niet, het is zelf het levende teken dat God met ons is. Het kan nog niet praten, maar het zegt veel. Geen kerstshow. We leven ons in in de onverwachte combinatie van licht in het duister, onderdak zonder huis, beschutting op reis. Nieuw leven in een moeilijke tijd.
Ds. Joen Drost

Zondag 31 december
In deze dienst hoopt voor te gaan ds. Tia Braam uit Dwingelo.
Zondag 7 januari,
Nieuwjaarsviering Geen dienst in de Kloosterkerk. Dienst in de St.-Janskerk te Maastricht, voorganger ds. Piet van Reenen.
Voor info, zie de rubriek Maastricht.